neděle 15. října 2017

Volby v Holandsku - a co na to české mediální panoptikum?

Výsledky holandských voleb už jsou víceméně jasné, stejně jako reakce českých politických komentátorů. Zatím je to docela síla a další perly budou přibývat. 


Psáno pro Samizdat2016.cz
Krátce před 5:00 SEČ byly spočítány hlasy v 366 z 388 volebních okrsků. Data jsou průběžně doplňována, nejnovější stav můžete sledovat zde: https://lfverkiezingen.appspot.com/nos/widget/main.html

Tak jak to SKUTEČNĚ dopadlo?




Wilders posílil o 5 křesel v Parlamentu, jeho PVV je druhou nejsilnější stranou v zemi, na vítězství to ale nestačilo.
Vítěznou VVD, lidovce premiéra Rutteho posunul "Wilders effect" k ostrému vymezení proti požadavkům turecké menšiny. Díky svému největšímu konkurentovi musela převzít část jeho razantnosti i témat a posunout se směrem doprava. Doufejme že jim to vydrží.
Obě dosud nejsilnější strany (Rutteho VVD i sociální domokracie PvdA) výrazně ztratily, vítací sociální demokracie úplně fatálně z 38 na pouhých 9 křesel. Něco podobného možná zažije v říjnových volbách i Sobotkova ČSSD.
Špatná zpráva: posílili migrofanatici "Zelené levice" ze 4 na 14 poslanců. Posílila i strana holandských muslimských imigrantů "Denk", která požaduje zákaz pojmu imigrant a všechny kolem obviňuje z rasismu. Obě volili na Erdoganovo doporučení místní Turci...  Ta situace dost připomíná predválečnou stranu Henleinovců. Účelová, zahraničním vlivem umocněná popularita. 
Extrémistická islamistická strana DENK získala v Amsterdamu dokonce 7,5 procenta. Tohle komentátory a politology nevzrušuje.
Evropa si svým ustupováním z vlastních hodnot na úkor nepřizpůsobivých menšin vytvořila obrovský problém. My, země dříve izolovaného východního bloku, máme dnes obrovskou výhodu imunity vůči absurdní multikulti politice a orwellovským diktaturám, kterou bychom měli využít.

Perličky z českých médií:

"Wildersova strana se propadla ze 3. na 2. místo v parlamentu. Ztratila podporu z 10% na 13%. Dalším projevem její porážky je o 5 poslanců více. Největší eurostrana zaznamenala úspěch ztrátou 8 poslanců. Nejvíce však uspěla holanská sociální demokracie. Z bývalých 38 poslanců jí zbylo krásných 9. " výstižně paroduje české zpravodajství Miroslav Jahoda (Svobodní)
Největší trapas se stal ČT24, reportér Vostal si výsledky voleb zcela vymyslel, nebo prezentoval ty minulé a radostně sděloval, že xenofob a populista utrpěl porážku a skončil "až třetí".  Během pár minut byl samozřejmě hoax uveden na pravou míru. Ale že je přání otcem myšlenky i leckde jinde ukazuje titulek z dílny "zpravodajství seznam.cz". Pokud se druhému místu ve volbách, nárůstu voličů a posílení o pět křesel v Parlamentu říká "jasná porážka", chci takhle prohrávat pokaždé...




Zatím nějvětšího úletu, který těžko kdo překoná, se dopustil komentátor iDNES Thomas Kulidakis. V demagogickém článku ve stylu normalizačního Rudého Práva se kromě jiného škodolibě raduje, že je Wilders za léta poukazování na nebezpečí islamizace terčem islámských fanatiků a musí žít pod permanentní ochranou!



Připomínám, že zrovna Holandsko má ve vraždách nepohodlných kritiků islámu "tradici" - rukou muslimského vraha marockého původu byl roku 2004 zavražděn režisér Theo van Gogh kvůli filmu Podvolení a roku 2002 multikulti fanatik ubodal politika Pima Fortuyna. Tohle opravdu není legrace a Kulidakis sice možná vystudoval mezinárodní vztahy a politologii a pracoval v Evropské komisi, ale úroveň nemá. Překročil nejen hranici vkusu, ale i elementárního slušného vychování.
Narazili jste i vy na nějaký český politický bizár?



Autor: Eva Svobodová| čtvrtek 16.3.2017 12:12 | karma článku: 43.25 | přečteno: 2483x

Žádné komentáře:

Okomentovat